Hälsotips

Hälsopåståenden:

Enligt EU-lag får inte mat och nyttiga livsmedel tillskrivas någon hälsoegenskap, förmodligen efter påtryckningar från läkemedelsindustrin. Läkemedelsbranchen och i viss mån industrihälsokost får patent på detta. Efter hot om vite från Göteborgs kommun har vi raskt avlägsnat alla hälsopåståenden från våra texter. Vill man veta mer om vad ett bär kan vara bra för, ofta säkerställt via forskning, får man ändå söka den informationen annorstädes. Tyvärr ser vi ett problem att inte alla webshop och företag i branchen genomfarit samma hårda granskning som Re-fresh Superfood AB, där de fortfarande kan ge ut hälsoaspekter, avvägt eller helt överdrivet. Vi ber er beakta och godta det faktum att vi inte längre kan ge intressanta informationer, givande länkar och studeresultat via vår sida.

Re-fresh Superfoods grundtanke är att ha fokus på den egna hälsan, att återfinna din kropps naturliga energier och balans. Vi har ambitionen att ha så rena råvaror som möjligt och undvika skadliga modifieringar i alla led. Re-fresh Superfood vill också vara kundens garanti till att få de bästa kvalitérna och den mest genomtänkta hälsomaten. Vi kan Superfood.

Vi bakom Re-fresh har mer än 25 års samlad erfarenhet av begreppet "hälsa själv". En bidragande del har varit att vi själva burit på mer eller mindre obalanser, allmänohälsa och sjukdom men som efter omfattande förändringar blivit bättre. Det handlar om självläkekonst och dess värdefulla erfarenheter som gör att vi vill sprida dessa positiva resultat vidare. Genom åren har vi också fått massor av värdefull feedback från kunder som t ex lagt om eller lagt till sin kost med våra produkter.

Den som läst en bok om medicinkunskap lämpar sig bäst till de som vill välja sjukindustrins medel. Den som gjort läkning vet läkning, en sanning högre än bara inläst kunskap om sådana ting. Så kallade läkare kan förstås vara produktiv i sin förskrivning av kemiska medikament. Och beskärningar. Den svenska sjukvården är bra, proffs av syftet att snabbast möjligt uppbringa eller kväsa vissa tillstånd. Ibland räddas liv. Men man hanterar även enklare tillstånd som medför biverkningar och därför mer ohälsa och ett ökat beroende till sjukverksamheten som sådan. Om man förutsätter hälsa och tillfrisknad torde metoden enbart väljas vid svår och akut sjuklighet. Hälsan Själv gör omvänt, trappar av sina behov av både kirurgi och mediciner via sundhet i tillvaron. Tilldragelse av sjukdom reduceras, vilket sker automatiskt vid ökad hälsa. En ökad hälsa och därmed en minskad sjukdomsrisk är något som kan nås av alla.

Riktig hälsokost och äkta rawfood:

Vad menas med "Riktig hälsokost"? Ett exempel hur Re-fresh Superfood kan bistå ens situation är av våra naturligt näringsrika superfoods. Betydelsen av vad ett riktigt superfoods innebär är inte helt enkel, och vi behöver mer en ett kapitel till att förklara detta. Vi börjar från början. Som med allt annat så finns olika kvalitéer genom produktionsmetoden.

Det är trist att behöva meddela er kunder att ni bör vara på er vakt då branschen är alltifrån ren, tråkigt men viktigt. Re-fresh Superfood är först ut att meddela om dessa skillnader i kvalité. Vi håller för närvarande på att informera våre återförsäljare om detta och även några av våra seriösa konkurrenter – så att även dessa kan hjälpa till att sprida dessa viktiga fakta.
 
 Vår snabbguide om olika kvalitéer:
 
1. Det finns inget regelverk angående Superfood, olika kvalitéer kan heta i stort sett samma sak. Som att alla bilar till salu vore ”bil till salu”. Det finns alltså märkning kring det här Vi får skapa egna uttryck (som tyvärr kapas av de med sämre råvaror) och förklaringsmodeller. För tillfället marknadsför vi vår höga kvalité som ”äkta bärpulver” och ”Hela bäret garanti”. Re-fresh Superfoods börjar snart märka sina bästa produkter. Men det värsta är att fuskarna hänger på. Men det kan kunden lätt se skillnad på, om de vet vad de ska kika på och om de sett skillnaderna live.

Tyvärr är ”hela bäret” och "rawfood" redan lite slitet eftersom några skrupellösa företag anger denna benämning på produkter som inte alls kan kvalificera sig så. Ett äkta bärpulver framställs av nyskördade vilda bär (hela bäret). Vattnet lyfts långsamt ur bäret (vi vill ej kalla det torka)  i ett särskilt rum där luften cirkulerar kring bäret. Då mycket vätska ska lyftas ur det hela bäret under låga temperaturer (RAWfood) tar processen cirka 2-3 dagar. Slutresultatet har bevarat och inte förstöra de känsliga vitala ämnena – har kvar i stort sett all bionäring, från skal, fruktkött, juice och frön.

En andra metod lyfter ut vätskan ur hela bäret under vaccum. Frystorkning. Det tar någon sekund men ska också vara ett relativt bra sätt. Det bör förstås inte benämnas som Rawfood men även om det har bra bevarad näring.
 
2. Den betydligt sämre kvalitén, den sämsta och den vanligaste produkten på svenk marknad, har vi valt att kalla ”fiberpulver”. Fiberpulver är alltså vad en stor del svenska konsumeter köper när de köper superfoods. Det finns flera aktörer, grossister och pådrivare av marknaden till sedermera de små terapeuter som ofta ovetande återförsäljer skräpet.
 
Vad är fiberpulver?
Visst är fiberpulvret ett bärpulver som är utan tillsatser, snarare har man urlakat den, dränerat bäret på en stor del av dess näring. Om en råvara får tillsatser måste dessa anges men när man omvänt avlägsnar en råvaras näring behöver detta inte anges.

Så här gör man. Man manglar bärråvaran. Man utvinner fruktköttets innehåll, pressar musten ur bäret, separerar skal och frön från dess juiceinnehåll och näringssafter. Juiceråvaran säljs separat. Är du med?
De superpulver du handlat överkomligt är en är ur den kvarvarande fibermassan - manglade skal och frön - som sedermera torkas och mals till pulver. Dessa produkter utmärks vanligen genom ett lägre pris. Ett torrt och relativ osmakligt superfoods medan den äkta produkten är förhållandevis fyllig, nästan fuktig och har kvar en hel del smakkaraktär.
 
Ett fiberpulver är därmed en produkt som kan vara bedräglig då det ofta beskrivs så som ett äkta bärpulver. Fiberpulver från öst säljs ofta riktigt billigt. Samvetsfria företag beskriver produkten som ”nordisk” trots att det härstammar från t ex Baltikum. När Re-fresh Superfood mäter strålning i sina nordiska bär får vi inget utslag. 0-49 BQ är ett 0 värde. Referensmätningar av bär i östeeuropa ger 800 BQ. Det är således skillnad på Norden respektive ett nordligt liggande land i öst. Det finns heller ingen dvärgbandmask i de nordliga Svensk-finska bären. Men i öst... Dock tar själva tork- och malprocessen död på dessa, så ur denna synvinkel kan man även äta baltiska, ukrainska, ryska och makedonska bärpulver.

Det här blir vad vi ser och får via populära webshops. Vi ser helt enkelt företag som beskriver sina torra skinnpulver som ”100% bärpulver” "Rawfood" och ”utan tillsatser”. I flera fall finns de som säljer fiberpulver via googlesponsrade länkar som alltjämt är bestulet från näring men som ändå talar om "pulver av hela bäret”.

Vad än orsaken är till detta så kan ett fiberpulver godtyckligt förväxlas med äkta bärpulver. Detta tills man har de båda kvalitéerna framför sig, då klarnar det omgående eftersom smak, aroma, tyngd och volym - hela kanslan - blir helt påtagligt. Ett sätt att känna igen ett fiberpulver så är att dessa (när det gäller bär) blir torra och bleka. Att beröra dem eller smaka dem ger en känsla av sand, sandighet.

3.
Den tredje sorten kallar vi för ”Juicepulver”. Detta åstadkommer man genom att man pressar fram juicen ur t ex ett bär eller en frukt för att sedan binda upp näring ur vätskan. Det kräver en bärande tillsats som ofta är maltdextrin, utvunnen ur potatis, eller Pektin ur citrusskal. Ett juicepulver är ett alternativ då vissa frukter inte passar som hela pulver, t ex granatäpple. Juicepulver saknar skal, kärnor och fibrer. Re-fresh Superfood har ett fåtal juicepulver där alternativet hela frukten inte medges, t ex vårt Granatäppelpulver. På förpackningen anges då vilken den bärande tillsatsen är och hur hög andel den utgör, vanligen kring 10%.


(Fler rubriker som kommer att komma)
Allt ändras
Livsbalans
Motsatser
Fett
Bakteriefloran
Fullkorn
Hormoner
Sansade KRAV
Att läka
Vikt
Välj rätt hälsometod/tillskott