D3-vitamin droppar, Soma Nordic. 30 ml KORT DATUM

D3-vitamin droppar, Soma Nordic. 30 ml KORT DATUM

Art.nr:13119
Tillgänglighet:I lager
Pris: 99:- 49:-
Antal:        

D3-vitamin droppar för barn och vuxna, Soma Nordic

30 ml 

BÄST FÖRE 03.2019
  • Från 2 år
  • Inga tillsatser
  • Citronsmak

Soma Nordic D3-vitamin är flytande kosttillskott. D-vitamin hjälper bland annat kroppen att reglera kalkbalansen. Livsmedelsveket rekommenderar alla barn under 2 års ålder att ta tillskott, även barn över 2 år om de vistas mycket inomhus, inte äter fisk. Även vuxna som äter vegansk kost, de som inkluderar mjölk och ägg kan behöva äta under vinterhalvåret. Gravida och äldre kan också behöva tillskott. 

Källan till D-vitamin är lanolin från fårull och är i den mest rekommenderade och biotillgängliga formen, kolekalciferol, också känt som vitamin D3. D-vitaminet är löst
i en bas av vegetabilisk glycerol, en sockeralkohol som ger en naturlig och god söt smak. Glycerol är en central byggsten i alla organ och vävnader, fettsyrorna som bygger våra celler är alltid bundet till glycerol. Glycerol är fuktighetsbevarande och ger en bra bindning mellan fettrika vitaminer samt mellan D-vitamin och vatten. Vegetabilisk glycerol har något svagare sötsmak än socker, lägre glykemiskt index och bland sötningsmedlen räknas den som kompatibel med lågkolhydratdieter. 


Innehåll:
Emulgeringsmedel (vegetabilisk glycerol), renat vatten, antioxidantionsmedel (citronsyra), kolekalciderol (Vitamin D3), aromer (naturlig apelsin och citron)

Näringsinnehåll/droppe:
Vitamin D3         5µg         100 %


Rekommenderad användning:
Barn från 2 år: 2-10 droppar 
Vuxna: 5-10 droppar
Skaka flaskan innan användning. Dropparna kan droppas direkt i munnen eller blandas i mat eller dryck.
Rekommenderat intag bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.
 
Förvaring:
Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn.

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra