MSM pulver, för djur, Alavis. 1 kg

MSM pulver, för djur, Alavis. 1 kg

Art.nr:13101
Tillgänglighet:Tillfälligt slut
Pris: 399:-
Antal:        

MSM pulver för djur, Alavis

1 kg


Alavis MSM kan med fördel användas till de flesta djur. De största och mest vanliga användarna är hästar, hundar och katter, men även andra djur som t ex kor kan dra nytta av ämnet. MSM ger kroppen tillskott av metyl och organiskt bundet svavel. Metylsulfonylmetan, organiskt svavel, ett makromineral som är en viktig beståndsdel i proteinerna kollagen och kreatin som bygger upp bland annat bindväv, brosk, senor, hjärna, muskler och skelett. MSM hjälper till att bygga upp aminosyrorna metionin, cystein, cystin och taurin. 


MSM – MetylSulfonylMetan, är ett naturligt svavelhaltigt ämne. Organiskt svavel är en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, proteiner, enzymer, hormoner och immunoglobulin. Organiskt svavel är något som finns i varenda cell i kroppen. Faktum är att det är kroppens åttonde mest förekommande ämne, i vikt räknat – och det är en viktig beståndsdel i päls och hovar, förutom ovan nämda kroppsdelar. Organiskt svavel är med andra ord en av de viktigaste komponenterna för en frisk och välfungerande kropp. Får inte kroppen tillgång till svavel i den omfattning den behöver, så kan bristsymptom uppstå. Genom att komplettera kosten med MSM, så fyller du på hästens svavelförråd och du får en piggare och mer välmående häst. MSM är ett naturligt förekommande ämne ute i naturen. Det finns i bla mjölk och gräs. Tyvärr så förstörs det vid torkning och upphettning. Man räknar med att en häst som går på grönbete får i sig ca ett gram MSM om dagen. Får hästen ensilage eller hösilage däremot, får den i sig väldigt lite MSM. När hästen får tillskott av MSM så kan kroppen reparera sig själv och den vägen hålla sig friskare. Hästen får dessutom en förbättrad cirkulations- och syreupptagningsförmåga. Det leder i sin tur till att mjölksyratröskeln förskjuts avsevärt.

Hästen återhämtar sig snabbare efter träning, blir piggare och får oftast bättre aptit. Hästen får dessutom starkare hovar samt en vackrare man och päls – eftersom svavlet i MSM hjälper kroppen att bygga upp de proteiner, kollagen och keratin, som behövs som byggstenar i de processerna.
 

MSM pulvret  Alavis 1 kg för djur tillverkas av Ion Silver. De tillverkar även en mindre förpackning MSM pulver Lignisul 500 g. Innehållet i de båda förpackningarna är det samma.


Innehåll:
100% MetylSulfonylMetan


Rekommenderad användning:
Häst: Första tio dagarna ger du hästen 40 gram per dag, (2 rågade mått), sedan 20 gram om dagen fortsättningsvis. En ponny som är mindre, ger man en något mindre dos. Beräkna ungefär 30 gram under de första tio dagarna, sedan 15 gram om dagen.

Hund och katt: 
Upp till 10 kg: 1 gram/dag (1 ml)
10-20 kg: 1-2 gram/dag (1-2 ml)
​20-30 kg: 2-3 gram/dag (2-3 ml)
30-40 kg: 3-4 gram/dag (3-4 ml)
​40-50 kg: 4-5 gram/dag (4-5 ml)
50 kg och uppåt 5 gram/dag (5 ml)

Hinken innehåller ett mått motsvarande 15 gram. 

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra