Eterisk Olja Apelsin EKO, Crearome. 10 ml

Eterisk Olja Apelsin EKO, Crearome. 10 ml

Art.nr:15044
Tillgänglighet:I lager
Pris: 45:-
Antal:        

Apelsin Eterisk olja EKO, Crearome

10 ml

 
 • Kan användas i hudvård vid fet och mogen hud.
 • Kan användas i livsmedel.
 • Ursprung: Italien, Spanien. Brasilien, Florida m fl länder.


Apelsinolja utvinns ur skalen genom en sort rivning och pressning. Det görs ihop med utvinningen av apelsinjuice! En frisk och varm citrusdoft som verkar upplyftande på vårt sinne - fin att använda vid de mörka årstiderna. Vad är eterisk olja?
Eterisk olja (eterolja, flyktig olja) är en lättflyktig, aromatisk och småmolekylär vätska som bildas i många växter med hjälp av fotosyntesen.
Det är en doftande, aromatisk blandning av en mångfald olika komponenter.

När man känner på oljan med fingrarna, känner man att den varken liknar vatten eller olja, kanske mer som alkohol med en aning fett i. Om du droppar en droppe på lakanet när Du går och lägger Dig är droppen försvunnen på morgonen - den har förflyktigats.

Den eteriska oljan bildas likt andra växtämnen, i vissa växter och växtdelar under inverkan av sol, vatten, luft, jordmån, klimat mm. Kemiskt sett är det komplicerade blandningar bestående av upp till 500 olika ämnen.

Crearomes eteriska oljor är noggrant utvalda från leverantörer i hela världen. De är 100% rena, outspädda oljor.

Den eteriska oljan bildas i olika växtdelar. I blomman när det gäller t ex lavendelolja och roten för ingefärsolja, fröna för anisolja, bladen för eukalyptusolja, veden för sandelträolja, barken för kanelbarksolja, skalet för citrusoljorna, kådan för myrraolja, jordstammen för nardusörtsolja och slutligen barren för exempelvis tallolja.Rekommenderad användning:
Vitsen med att använda eteriska oljor är att de skall komma in i vår kropp och påverka oss, för att få oss att må bättre.

Det sker på två olika sätt.

 • Vid massage, bad och insmörjning
  absoreras den småmolekylära eteriska oljan av vår hud. Den skickas vidare genom hudens lager till lymfvätska och blodomlopp för att förbättra cellandning och cirkulation i kroppens olika celler. Når den magen kan t ex gaser förhindras, når den axelns muskler kan de hjälpas att spänna av o s v.
 • Vid inandning
  förs de små molekylerna genom andningsvägarna till lungorna. Från lungorna förs de ut i blodet. På väg igenom andningsvägarna fastnar molekyler på slemhinnorna, och kan påverka genom att verka antiseptiska, virushämmande, slemlösande m. m. Eteriska oljor påverkar vårt nervsystem vid inandning - denna process är mycket komplicerad.
 • Hudvård
  oljan kan användas i hud/massage/badolja och tillsätts främst för sin positiva effekt på sinnet. Den kan också vara en hjälp vid tillfällig svullnad i benen och vid celluliter samt vid fet hy. Ansiktsolja för fet, trött, stressad eller mogen hud och kan ha en sammandragande effekt. Den hjälper att hålla på fuktigheten och ökar regenerationen i huden genom sitt rika innehåll av karotin. Karotin är ett förstadium till A-vitamin, är fettlösligt och finns i apelsinskalet och följer med den eteriska olja när den pressas ut.
 • I mat
  små mängder av eteriska oljor kan användas för smaksättning av glass, desserter, karameller, choklad. 4-5 droppar apelsinolja kan användas istället för rivet fruktskal i en kakaFörvaring:
Apelsinoljan är känslig för oxidering genom sitt innehåll av limonen ( 90%) och bör användas upp inom 1-2 år. Efter att flaskan är öppnad bör den förvaras i ett kylskåp. Blandas den i en vegetabilisk olja bör blandningen tillsättas en antioxidant såsom E-vitamin eller rosmarin.

Vad är eterisk olja?

Eterisk olja (eterolja, flyktig olja, essentiell olja) är en lättflyktig, aromatisk och småmolekylär vätska som bildas i många växter med hjälp av fotosyntesen. Oljan är en doftande, aromatisk blandning - en mångfald av olika komponenter. När du känner på oljan med fingrarna liknar konsistensen varken vatten eller olja, utan påminner mer om alkohol med en aning fett i. Om du droppar en droppe på lakanet när du går och lägger dig har droppen avdunstat till morgonen. Den eteriska oljan bildas likt andra växtämnen i växter och växtdelar under inverkan av sol, vatten, luft, jordmån, klimat m.m. Kemiskt sett kan oljan vara en komplicerad blandning bestående av upp till 500 olika ämnen. 

Den eteriska oljan bildas i olika växtdelar beroende på växt. Den bildas i blomman när det gäller t. ex. lavendelolja, roten för ingefärsolja, fröna för anisolja, bladen för eukalyptusolja, veden för sandelträolja, barken för kanelbarksolja, skalet för citrusoljorna, kådan för myrraolja, jordstammen för nardusörtsolja och slutligen i barren för exempelvis tallolja. 

 

Hur kommer den eteriska oljan in i vår kropp? 

Vitsen med att använda eteriska oljor är att de skall komma in i vår kropp och påverka oss, för att få oss att må bättre. Lite förenklat finns det tre olika vägar en kan påverka oss på.

Huden - Vid massage och insmörjning absorberas oljan av vår hud. Den tar sig igenom hudlagret till lymfvätskan och blodomloppet för att förbättra cellandning och cirkulationen i kroppens olika celler.

Lungorna - Vid inandning förs de små molekylerna genom andningsvägarna till lungorna och därifrån sedan vidare ut i blodet. På väg igenom andningsvägarna fastnar molekyler även på slemhinnorna, och kan påverka genom att verka antiseptiska, virushämmande, slemlösande m.m.

Nervsytstemet - Förenklat på påverkar oljan också vårt nervsystem. Vid inandning drar vi in oljans molekyler till näsans inre del. Därifrån skickas sedan olika signaler till hjärnan och vårt nervsystem reagerar därefter olika beroende på vilken oljas molekyler som fastnat där.

 

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra