Eterisk Olja Oregano EKO, Crearome. 5 ml

Eterisk Olja Oregano EKO, Crearome. 5 ml

Art.nr:15050
Tillgänglighet:I lager
Pris: 49:-
Antal:        

Eterisk Olja Oregano EKO, Crearome

5 ml

 

  • Kan användas i livsmedel
  • Stark örtig doft
  • Starkt luftrenande


Vetenskapligt namn: Origanum vulgare. Växtdel: Blad. Ursprungsland: Ungern.
 

Vad är eterisk olja?
Eterisk olja (eterolja, flyktig olja) är en lättflyktig, aromatisk och småmolekylär vätska som bildas i många växter med hjälp av fotosyntesen.
Det är en doftande, aromatisk blandning av en mångfald olika komponenter.

När man känner på oljan med fingrarna, känner man att den varken liknar vatten eller olja, kanske mer som alkohol med en aning fett i. Om du droppar en droppe på lakanet när Du går och lägger Dig är droppen försvunnen på morgonen - den har förflyktigats.

Den eteriska oljan bildas likt andra växtämnen, i vissa växter och växtdelar under inverkan av sol, vatten, luft, jordmån, klimat mm. Kemiskt sett är det komplicerade blandningar bestående av upp till 500 olika ämnen.

Crearomes eteriska oljor är noggrant utvalda från leverantörer i hela världen. De är 100% rena, outspädda oljor.

Den eteriska oljan bildas i olika växtdelar. I blomman när det gäller t ex lavendelolja och roten för ingefärsolja, fröna för anisolja, bladen för eukalyptusolja, veden för sandelträolja, barken för kanelbarksolja, skalet för citrusoljorna, kådan för myrraolja, jordstammen för nardusörtsolja och slutligen barren för exempelvis tallolja.Rekommenderad användning:
Används med försiktighet, sätt dig in i oljans fullständiga verkningar. Bör ej användas på huden. Kan vara hudirriterande.
Vitsen med att använda eteriska oljor är att de skall komma in i vår kropp och påverka oss, för att få oss att må bättre.
 

Det sker på olika sätt.

  • Vid inandning
    förs de små molekylerna genom andningsvägarna till lungorna. Från lungorna förs de ut i blodet. På väg igenom andningsvägarna fastnar molekyler på slemhinnorna, och kan påverka genom att verka antiseptiska, virushämmande, slemlösande m. m. Eteriska oljor påverkar vårt nervsystem vid inandning - denna process är mycket komplicerad. Citronoljan passar bra i aromalampan när man behöver rena sina tankar och få klarhet. 
  • I mat
    små mängder av eteriska oljor kan användas för smaksättning av glass, desserter, karameller, choklad. 4-5 droppar brukar rekommenderas.

Förvaring:
Förvaras torrt och svalt utom räckhåll för barn. 

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra