Achillea - naturlig fästingspray. 60 ml, 3-PACK

Achillea - naturlig fästingspray. 60 ml, 3-PACK

Art.nr:15027-3
Tillgänglighet:I lager
Pris: 249:-
Antal:        

Achillea, fästingspray

60 ml, 3-PACK
 

  • helt naturlig
  • funkar även mot löss, myggor och flugor
  • även till djur


Achillea är en fästigspray tillverkad av naturliga ingredienser. Sprayen är baserad på rölleka-infusion, då Svenska forskare på Karolinska Institutet sett att just rölleka är effektivt mot fästingar. Tillsammans med citronella och eukalyptus har sprayen visat sig riktigt effektiv mot fästingbett men även mygg, flugor och löss. Fästingar är aktiva när temperaturen ligger över 4–5 grader Celsius, det vill säga normalt från tidigt i mars till sent i november.

Det är viktigt att slippa bett från fästingar då dessa bär på sjukdomar som kan vara farliga för människan. TBE orsakas av ett virus och överförs genom fästingbett. Viruset finns i fästingens spottkörtlar och kan snabbt överföras vid ett bett. Viruset kan ge en svår infektion i hjärnan och nervsystemet.

Borrelia sprids genom fästingar. Ungefär en tredjedel av alla fästingar i Sverige bär på borreliabakterier. Det finns långdragen variant av borrelia som man kan ha besvär av i flera år. Infektionen kan även drabba nervsystemet - neuroborrelios. I sådana fall är det vanligt att en del av ansiktet blir tillfälligt förlamat.


Ann-Christine Sjöblom, Sjöbloms ID-Med, tillverkaren av natursprayen berättar: Efter att jag själv erfarit borrelia 2007 hörde jag på Vetenskapsradion om forskare på bio-medicinska avdelningen vid Karolinska Institutet, som kommit fram till att rölleka och renfana fungerar repellerande på fästingar. De håller sig alltså undan från ämnen i dessa växter.

A-C Sjöblom fortsätter: Rädslan hos mig var ju stor att få borrelia en gång till så jag framställde en infusion och lade för säkerhets skull till eukalyptus- och citronellaolja som är gamla kända naturliga insektsmedel. Sedan dess sprejar jag på mig själv och mina vänner så snart vi ska ut i naturen. Hittills har ingen av oss som sprejats med infusionen fått en enda fästing. Jag sprejar gärna igen efter ett tag för säkerhets skull.


Innehåll:
Röllekainfusion, eukalyptus, citronella, phenoxyglycerin (enl Sveriges Naturskyddsförening, lätt nedbrytbart i naturen & erkänt bra miljöval.)


Rekommenderad användning:
Spraya Achillea på utsatta ställen. Spraya även utanpå skor & kläder. OBS! Om du är allergisk mot den korgblommiga växten rölleka skall du undvika att spraya på bar hud. Citronellaoljan kan vara irriterande om man sprayar på bar hud i solljus

Kan användas även på husdjur! Spraya Achillea i pälsen, på utsatta ställen.

Förvaring:
Förvaras mörkt och svalt utom räckhåll för barn. Hållbarhet är 5 år vid korrekt förvaring.
 

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra