Himalayasalt lykta (passar värmeljus) - Large 2-PACK

Himalayasalt lykta (passar värmeljus) - Large 2-PACK

Art.nr:16016-2
Tillgänglighet:I lager
Pris: 149:-
Antal:        

Himalayasalt lykta - Naturligt fomad

 

En Re-fresh ljushållare av himalayasalt är naturlig och vacker. Saltet som är miljontals år bildades när urhaven torkade och bergen reste sig. Väl skyddat och utan att saltet störts av moderna föroreningar är frambrytningen av saltblocken som en bit oförvanskad världsnatur, en begynnelsens renhet - som Gud gav det om man så vill.

Saltets kristallisering har bildats under bergmassivens kraftiga kompressioner, ju högre tryck desto finare strukturer. Det är som att sol- och bergkrafter bakats in i alla saltets atomer vilket på ett unikt sätt återger sin ljuskälla. Re-fresh ljushållare av himalayasalt når sin prakt när ljus flödar genom dess kristaller. Resultatet är ett levande, milt, behagligt och skönt sken. Dess rogivande faktor passar exeptionellt bra vid all form av avstressning, avslappning, yoga och meditation. Ljushållaren är också ett stilfullt heminredningsattribut i tidlös och graciös naturdesign.

Utseende och vikt
Kom ihåg att alla himalaya saltprodukter har naturliga variationer i färg och form, högre, lägre, mörkare, ljusare, spetsigare eller avrundad. Denna variant av lykta är grovhuggen och kan ha en stor variation, men det är samtidigt en del av charmen. Detta saltljus har en cirkavikt mellan 1000 - 1500g och hålet är Ø45 mm.

Den luftuppfriskande saltlampan
 Att saltkristalllampor gillas av de flesta vet vi. Men berättelser och myter talar även om helande egenskaper. Mest påtalas dess nyttiga stimulanser vid luftrörsbesvär och elallergi, eller hur de kan mildra en själv från att drabbas av sådant framöver.

Återvinningsbar
Att råka ta sönder din vackra ljusspridare är ingen fara - återvinn saltet! Detta gäller även om man mot all förmodan tröttnat på sin fina ljusspridare eller om man har dåligt med förvaringsutrymmen för sina vinterprydnader. Lös upp lampan för ett hälsogivande bad eller krossa den ytterligare. Om den krossas används bitarna som Himalayasalt råstycken. All resurs tillvaratagen.

  

Himalyasalt.

 

Himalayasalt är ett underbart gourmetsalt, milt, smakrikt och helt naturligt. Det bildades för hundratals miljoner år sedan när hav torkade och bergmassor reste sig.

Bergssalt från Himalaya innehåller mindre natriumklorid än vanligt koksalt. En annan skillnad är att detta salt är oprocessat, vilket innebär en naturlig ämnesrikedom. Det är framförallt detta, naturen själv, som många tycker ger fördel framför ett industriproducerat bordssalt. Saltbrytningen sker vanligen för hand, blocken sorteras, tvättas och soltorkas i en hantering som inte utsätter saltet för onödiga upparbetningsprocesser. En annan fördel med ursaltet är att det skonats från vår tids många farliga föroreningar. Bland folk i sunda livsval, hälsovetare samt gourmetkockar anses natursaltet från just Himalaya vara den mest kvalitativa saltprodukten.

En saltprodukt som inte har påverkats industriellt kvarhåller sina naturliga ursprungsmineraler och spårämnen. Detta är logiskt. I slutprodukten återstår på så vis alla ämnen, de "energirika" fundament som skapade vår planet och som pågår i all fysisk utveckling, som i våra kroppsvätskor. I saltet finns exempelvis natrium, kalium, kalcium och magnesium vilka lätt förenas av cellerna som ett tillskott för ämnesomsättningen. Människan innehåller helt enkelt salter som i sin struktur är som urhavens.

Kristalliseringen.
 

Saltets vackra kristallisering har skapats under tryck. Ju massivare pressning ju högre densitet och en finare kristallstruktur. Det är som att solens krafter bakats in i saltets atomer och att dess värdefulla innehåll blivit lättupptagligt. Det är kristallämnena som ger saltet sina vackra skära färgtoner. Läs vidare för att få veta mer om saltets alla spännande användningsområden.

 

Kroppen behöver salt, sunt salt.

 

Den som tränar och omsätter mycket vätska eller på annat sätt förlorat vätska behöver ett salt- och mineraltillskott. Under normala omständigheter rekommenderar livsmedelsverket ett dagligt intag runt 5 gram, vilket kan ligga något högre vid exempelvis hård träning. Vi på re-fresh tycker att man bör välja en naturligt saltprodukt till den mat man saltar istället för en kemisk framställd.

Kom ihåg att ingen energi vandrar i ett "dött" eller destillerat vatten - och många lever just på dagliga tillskott av sönderkokt mat och vatten, bryggkaffe (destillerat) och (kemiskt tillsatt) kranvatten. Energifattiga vatten tröttar ut en själv och egentligen i onödan. Himalyasaltterapier är i dessa fall ett mineraltillskott till cellerna.

 

Fler användningsområden.
 

Himalayasalt i råstycke används främst för att göra en kristallsaltlösning för olika kristallvattenkurer. Saltlösningen som blir steril kan används för inhalation, nässköljning och munskölning. En god munhygienen är förebyggande mot bildandet av karies, tandsten, tandköttsblödningar t.o.m mot lunginflammation. Lösningen som blir anticeptisk kan också appliceras på huden, exempelvis mot acne eller andra inflammatoriska hudåkommor, som omslag, ansiktsmask, ansiktsvatten eller peeling. Ett bra kundtips (som vi prövat) är att använda en råsten som deodorant. Fukta stenen lätt och gnid in armhålan - man kan även fukta stenen med några droppar eterisk olja, ex. citrus, så att man även doftar fresh.

En kur på saltkristaller upplöst i vatten ger en viss stimulans vid tarmfunktionerna. Peristaltiken (tarmens funktioner) påverkas vilket ibland kan innebära att vissa störningar normaliseras. En god funktion av kroppens elektrolytiska balans påverkar hjärt och kärlsystemet positivt, det är fakta. Allt energiflöde genom kroppens delar kräver då salt, exempelvis för kontakten mellan cellerna och laddningen i cellmembranen. Re-fresh tycker givetvis att saltets kvalitét är avgörande i sammanhanget.

 

Gör en kristallsaltlösning.

Lägg ett stycke himalayasalt i ett glas eller glasburk så att det näst intill täcker kristallbiten. Tillsätt vatten, gärna ett källvatten fritt från tillsatser. Efter ungefär 2 timmar har kristallerna lösts upp och en 26%-ig lösning har skapats. Detta är den högsta halten och märks av att kristallerna inte upplöses mer. Så länge det finns kristaller återstår den 26%-iga lösningen (tillsätt nya saltstenar om/när de gamla har upplösts).

Saltlösningen kräver endast en enkel förvaring, ex. ett lock så att damm hålls borta. Lösningen har en lång hållbarhetstid. Varken bakterier, virus eller svamp bildas eftersom saltkoncentrationen gör blandningen steril.

 

Munsköljningskur.

 

Späd ut den 26%-iga saltlösningen med ungefär lika mycket vatten, cirkulera blandningen i munhålan under några minuter. Spotta ut. Denna dagliga hygien minskar bakterier och svamptillväxt i munhålan, mildrar tandköttsblödningar, tandsten och kariesangrepp. Att på naturlig väg minska osunda bakterier i munnen har även en positiv effekt när det gäller tandlossning. Tandlossning i tidig ålder har av ny forskning förknippats med hjärtåkommor och för tidig död.

 

Kristallvatten som tillskottskur.

 

Blanda ca 1 tsk (5 ml) saltlösning med 2 dl friskt vatten, gärna källvatten. Intages varje morgon på fastande mage. Saltlösningen kan också drickas under dagen i en mer utspädd lösning - 1 tsk med ungefär 1 liter vatten. Mycket vätska är ett klassiskt sätt att starta en utrensande effekt hos kroppens organ. Risken med mycket vatten är dock att dränera även nödvändiga mineralsalter och spårämnen, därav tillskottet av det ämnesrika himalayasaltet. Tänk på att en intag via den rekommenderade dosen ger ett natriumtillskott på ca 1 gram. För att inte öka konsumtionen mer än behovet är en tumregel att tillskottet kan korrigeras genom en i övrigt sund tillsyn av kosten. Det är givetvis ingen mening att lägga natursaltet ovanpå en hög konsumtion av koksaltet. Därmed ökar en 26%ig lösning inte ens totala saltintag.

Ta ett bad.

Himalayasalt löst i ett badvatten är nära nog som ett dopp i urhaven. Badkurer har i alla tider använts i hälsosyften och anses vara effektiva. Av vårt himalayasalts naturliga behållning blir effekten maximal. Det hela är enkelt, man tappar ett kroppstempurerat bad och tillsätter saltet - använd Re-fresh Himalayasalt granulat för badkur. Badet blir underbart i ett vatten som inte alls svider i ögonen även om du ligger med öppna ögon under vattenytan.

För att erhålla ett natursaltbad med en maximalt renande effekt krävs en salthalt av minst 1%. Till 100 liter badvattnet tillsätts alltså 1 kg badsalt. Har du ett större kar med behovet av 150 eller 200 liter för att täcka kroppen används 1,5 respektive 2 kg salt - alltså billigare att vara stor och fyllig i detta avseende.

Den höga saltkoncentrationen avser att skapa ett osmotiskt tryck mot kroppen. Kroppens celler omges av en liknande spänning. Dessa förhållanden reglerar vätsketrycket mellan mineralerna på insidan av cellen och mineraler på cellens utsida. Via en diffusion (utjämning) växlar cellen näring.

På samma vis fungerar det när en del av kroppens giftiga ämnen leds ut genom huden. Huden är en levande organism som gör ett "upptag" av värdefulla mineraler och spårämnen. Här har vi utsatts för en del kritik av "bloggare mot himalayasaltet. Men vore detta fel måste all kosmetisk industri, till och med läkemedelsindustrin som ofta bygger på att applicera ämnen på huden, och alltså denna forskning, göra en snar avbön vid sin marknadsföring. Huden är efter lungor, njurar och leverns arbete även en regulator av kroppens syra- basbalans, en av flera mekanismer i kroppen som håller ordning på ens viktiga pH-värde samt natrium- och kaliumnivåer. Det sker alltså balanserande avgiftningar från kroppen och från vår hud. Hälsoidén av bad-, utvärtes örtkurer, lermasker och applikationer görs i alla kulturer, och har gjorts i alla tider. Och salta bad utgör inget undantag, de anses världen över som nyttiga.

Bad med badsalt är också exemplariskt som avfjällande behandling, för att öka reductionen av döda hudlager och stimulera huden. Borsta gärna med badborste eller torka hårt med en otumlad frottéhanduk efter badet. Summan av denna effekt gör att huden "andas" ännu bättre vilket givetvis ökar verkningsgraden av alla kroppens hälsobevarande funktioner.

Ligg i det ungefärligt kroppstempurerade badet i minst 30 minuter. Efter 20 minuter börjar diffusionen/utväxlingen av vätskorna. De sista 10 minuterna är på så vis de verksamma. Du ska inte duscha efter badet. Badet är både svettstimulerande och renande. Det är bra för huden och många hudsjukdomar, och att förlängningen av en välmående hud blir ofrånkomligt ett allmänt förbättrande av immunförsvaret. Många menar att de sekundära effekter blir behjälpligt mot reumatiska besvär.

Koksaltet förgiftar.

 

Förväxla inte vårt natursalt med det vanliga bordsaltet. Bordssaltet är kemiskt framställt natrium och klorid jämte några andra kemtillsatser (exempelvis aluminiumhydroxid, för att bättra ströandet). Himalayasaltet är ett nyttigt alternativ, ett örört natursalt.

Kemiskt framställt natriumklorid och koksaltets övriga tillsatser, exempelvis blekmedel eller ferrocyanid, är ständiga tillskott i vardagen via matsaltning, färdiglagat, konservering etc. Dessa tillsatser är bevisligen en stor bov av exempelvis högt blodtryck, alzheimers och demensproblem. Koksaltsupplagringar kan ge svår orkeslöshet, benkramper, ryckningar och det avsätter också lagringar i bl.a. lederna.

Saltöverdos exempelvis av Coarn flakes, chips, leverpastejer, grismat, ostar, pizzor och andra färdigmatskonsumtioner med flera saltande ger alltså upplagringar på ledernas ytor och i muskelfibrer. I muskulaturen gör förträngningen att det livgivande blodet får minskade passager vilket ökar belastningen på hjärtmuskeln - högt blodtryck. Högt övertryck kan ge slag (hjärninfarkt). Brännässlepulver (mycket vitalämnen), Helnyponpulver (högt naturligt C-vitamin), pH-pulver (karbonater) och våra Omegafettrika oljor kan vid sidan av ett minskat saltande och fler naturliga råvaror i matlagningen i många fall reglera trycket utan konsumtionen av farliga blodtrycksdämpande mediciner, de så kallade statinerna.

För mycket salt kan ge slitage på den sköra magslemhinnan. Översaltandet ger både smak och luktförsämringar - lägre livskvalitet och alltjämt ökade behov. Upplagringar av salt kan ske i hud och lungor, med förstås många olika följder. Håll upp med översaltandet några veckor och var med resultatet. Om man slutar tvärt med en överdos sker vanligen något slags abstinens, som vid andra giftutläkningar, exempelvis av kaffe, sprit eller nikotin. Svåra belastningar på njurar, ledbesvär, nervspänningar, svettningar, ödem, fetma, irritation, psoriasis, eksem, blåsbesvär, suddigt synfält med flera, kan till stor del bero på höga saltkonsumtioner. På så vis drar ett högdoserat saltande till sig många kemiska medicineringar mot besvären och i dessa spår biverkningar, nya åkommor, nya beroenden, ytterligare medicinering, börshysteri, industrier, sjukvård, skatter o.s.v.

Ferrocyanid i koksaltet är ett klumpförebyggande medel, en tillsats med beteckningen E 536 (kaliumferrocyanid K4Fe(CN)6.)

Det som kallas mineralsalter förespeglar ett bevarande av den naturliga mineraluppbyggnaden. Men Seltin, ört eller havssalter är vanligtvis högraffinerade och kemiskt påverkade i slutprodukten via tillsatser. Ett "rent" havssalt exponeras tyvärr av våra miljöföroreningar - tungmetaller, kvicksilver, kadmium, koppar, tenn och bly samt föroreningar av medicinrester och surt nedfall via regn. Alltför höga koncentrationer av dessa ämnen ger skador på nervsystemet, fortplantningen, DNA, och orsakar cancer.

För sälta och smakförhöjare använder hundratusentals människor smakrikt himalaysalt vid matlagning. Det bästa är att använda en kvarn att mala granulaten med. Man kan också ge sälta via den 26% lösningen, se ovan. Det sistnämnda är ytterligare ett sätt att reducera saltmängden avsevärt utan att minska smakeffekten.

Det finurliga med en skadlig vana är att den triggar sig själv mot mer begär trots sina cellers utmattning. Industrins raffineringar är givetvis en strålande ekonomisk affär eftersom den kan ta betalt för en råvara i flerfaldigt sorterade beståndsdelar och för att den vanmässigt binder sin kund. För användaren själv blir det dock bara giftiga påfrestningar mot kroppen och ett allt vulgärare sätt (högre doseringar) för att nå sin njutning. Denne tappar allt mer av sin verkliga fingertoppskänsla.

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra