Himalayasalt Saltbräda (skärbräda, grillplatta, servering etc)

Himalayasalt Saltbräda (skärbräda, grillplatta, servering etc)

Art.nr:14120
Tillgänglighet:I lager
Pris: 325:-
Antal:        

Himalayasalt Skärbräda Cirkamått: Bredd: 20 cm, Höjd: 4 cm, Längd: 30 cm
Vikt: ca 5 kg

Observera att alla saltprodukter har naturliga variationer i färg och form (högre, lägre, mörkare, ljusare) och lagringar som kan upplevas som sprickor. Detta kan blir extra tydligt på en slät och jämn yta, men är inte sprickor.


Använd brädan för beredning, tillagning eller servering

Saltstenen är en fantastisk produkt som erbjuder möjligheter för tillagning och servering och lite lyx - se gärna bildspel ovan. Stenen kommer från Himalaya och består till 100% av naturligt kristallsalt.

Använd stenen som skärbräda och få naturlig sälta under tiden livsmedlet ligger kvar på stenen. Man kan även använda den genom att ställa fram den på bordet och erbjuda dina gäster att äta från platten eller t o m att låta dem att själva prova tillaga maten från sina platser. Saltstenen kan läggas direkt på grill eller gasolvärmare (maxtemp av 350 grader/ 15 min) eller i en ugn, gärna med en stegvis uppvärming.

Stenen går även utmärkt att använda för servering av kalla rätter. Låt den ligga i frysen i en halvtimme och servera sedan efterrätter så som glass eller chokladdesserter. Stenen håller desserten kall och avger en härlig sälta som bryter av och lyfter smakerna från söta desserter. Med en saltsten får du en produkt som är något utöver det vanliga - ett trevligt ämne och ett otroligt populärt inslag på middagen. Många anser att himalayasaltet avger negativa joner, vilket är positivt. Detta anses motverka strålning från datorer och apparater för en mer naturlig miljö. Att beröra stenen anses "jorda" kroppen, lite som att gå barfota på stranden eller i gräsets dagg.


Viktigt att tänkta på efter användning

Saltstenen kan rengöras efter att den svalnat och rekommendationen är att den sköljs med vanligt vatten. Det är viktigt att den sedan torkas omsorgsfullt, med handduk eller s k torkypapper, eftersom fukt får den att errodera. Salt är bakteriedödande i sig och därför behöver inte diskmedel användas. Ej maskindisk. 
 

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra