AlgOmega3, Helhetshälsa. 60 kap

AlgOmega3, Helhetshälsa. 60 kap

Art.nr:13155
Tillgänglighet:I lager
Pris: 289:-
Antal:        

AlgOmega3, Helhetshälsa

60 kap 
  • Bra alternativ vid fiskallergi
  • Liten kapsel, lätt att svälja
  • Vegetabilisk och ren

AlgOmega3 är ett vegetabiliskt alternativ till fiskolja. Oljan kommer från mikroalgen Schizochytrium sp. som har ett högt innehåll av omega 3-fettsyrorna DHA (dokosahexaensyra) och EPA (eikosapentaensyra). Algolja är den enda vegetabiliska källan till dessa fettsyror. AlgOmega 3 är det självklara valet för miljömedvetna, eftersom den skonar havens fiskbestånd. Algen odlas i slutna tankar på land, vilket gör att den är fri från tungmetaller och föroreningar. Den är fri från jod.

​100 % vegetabilisk - Oljan är registrerad av Vegan Society och kan användas av strikta veganer, gäller även kapseln. Den är också lämplig för fiskallergiker. Alger befinner sig längst ner i näringskedjan och miljöbelastningen blir mycket mindre än om man går omvägen via fet fisk. Användning av algolja skonar havens fiskbestånd.


Innehåll:
DHA- och EPA-rik olja från Schizochytrium sp., solrosolja, antioxidationsmedel (tokoferoler, askorbylpalmitat, rosmarinextrakt). Vegetabilisk kapsel: Modifierad stärkelse, fuktighetsbevarande medel (glycerol), förtjock¬nings-medel (karragenan), surhetsreglerande medel (natriumkarbonat)

Näringsinnehåll/kapsel:
Algolja        500 mg
     varav Omega3-fettsyror  250 mg
          varav DHA 167 mg
          varav EPA  83 mg


Rekommenderad användning:
1-2 kapslar per dag. Rekommenderat intag bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost.

För hjärtat - Ett dagligt intag av 250 mg DHA/EPA bidrar till normal hjärtfunktion. En kapsel AlgOmega3 ger 250 mg DHA/EPA.

För hjärna och syn - Ett dagligt intag av 250 mg DHA bidrar till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga. En kapsel AlgOmega3 ger 167 mg DHA.

Gravida och ammande har ett förhöjt behov av DHA. Rekommendationen är 200 mg extra DHA per dag, utöver det rekommenderade behovet för vuxna som är 250 mg. En kapsel AlgOmega3 ger 250 mg EPA/DHA och täcker basalbehovet. Det extra behovet av DHA bör kosten ge.

Spädbarn - Ett dagligt intag av 100 mg DHA bidrar till normal utveckling av synen hos spädbarn upp till 12 månader. Kapseln kan punkteras och en del av innehållet pressas ut i barnets mat. Några droppar citron kan tillsättas för bättre smak.


Förvaring:
Förvaras i rumstemperatur utom räckhåll för små barn.

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra