Himalaya salt - finkornigt strösalt, Re-fresh Superfood. 1 kg

Himalaya salt - finkornigt strösalt, Re-fresh Superfood. 1 kg

Art.nr:14021
Tillgänglighet:I lager
Pris: 89:-
Antal:        

Himalayasalt fint - strösalt

1 kg
 
  • Matlagning
  • Sole-vatten
  • Ursprung: Pakistan


Re-fresh Superfood Himalayasalt är ett underbart gourmetsalt, milt och smakrikt. Himalayasaltet bildades för många miljoner år sedan när urhaven torkade och bergmassiven reste sig. Brytningen av råsaltet sker ofta för hand, blocken tvättas och torkas i solen vilket inte utsätter saltet för onödiga industribehandlingar. Detta innebär att saltet är en ren och oraffinerad naturprodukt som bl a har kvar mineraler och spårämnen. Innehållet av järn är en del av det som ger saltet dess rosa färg. Använd saltet i matlagning och liknande där du annars använt vanligt salt.

Med ett bergmineralsalt kan man lätt tillverka så kallat Sole-vatten. Sole är i huvudsak vatten som har blivit fullständigt mättat med ett naturligt salt.  Det här är inte bara en liten mängd salt upplöst i vatten, utan snarare vatten som har absorberat så mycket naturligt salt som det kan. Salthalten i vätskan är då 26% och helt steril. 
Lägg 1 dl himalayasalt i ett glas. Tillsätt vatten cirka 1 cm ovanför saltet. Vänta en timma - klart. Täck gärna över glaset med en duk eller liknande för att hindra avdunstning. Om det fortfarande finns olöst salt i botten är vattnet mättat. Vid behov av mer sole fyll succesivt på vatten. När allt salt är löst är mättnaden bruten. Från och med detta ska man inte tillsätta mer vatten eftersom salthalten minskas.

Sole salt kan bl a användas till naturliga munsköljningskurer (efter ordinarie munhygien). Till en munsköljskur tas 2 msk solevatten till en munfull vanligt vatten - skölj runt minst 30 sekunder i munnen.
Tag även ett glas mineralvatten, ca 3 dl vanligt vatten med 1-1½ msk tillsatt sole, gärna på morgonen på fastande mage. Lös ett par deciliter Himalayasalt i hälsobadet. Detta bad blir så nära ett dopp i urhavet man någonsin kan komma. Vill man ha ett ännu vassare karbad så använder man vårt svarta himalayasalt som är rikt på välgörande svavelföreningar och välbeprövat inom den ayurvediska kunskapen.


Förvaring:
Torrt och rumstemperatur

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra