Himalaya salt - svart finkornigt strösalt, Re-fresh Superfood. 1 kg

Himalaya salt - svart finkornigt strösalt, Re-fresh Superfood. 1 kg

Art.nr:14179
Tillgänglighet:I lager
Pris: 99:-
Antal:        

Himalayasalt fint - strösalt

1 kg
 
  • Sole-vatten
  • Badkur
  • Ursprung: Pakistan


Re-fresh Superfood Himalayasalt är ett gourmetsalt, milt och smakrikt. Himalayasaltet bildades för många miljoner år sedan när urhaven torkade och bergmassiven reste sig. Brytningen av råsaltet sker ofta för hand, blocken tvättas och torkas i solen vilket inte utsätter saltet för onödiga industribehandlingar. Detta innebär att saltet är en ren och oraffinerad naturprodukt som bl a har kvar mineraler och spårämnen. Innehållet av svavel är en del av det som ger det specifikt Svarta Himalayasaltet sin färg och även dess speciella doft av svavel. Svart Himalayasalt eller Kala Namak som det kallas inom den ayurvediska medicinen kan användas till matlagning om man tycker detta passar. Vanligen i så fall till äggrätter. 

Med ett mineralrikt bergsalt kan man lätt tillverka så kallat Sole-vatten. Sole är i huvudsak vatten som har blivit fullständigt mättat med ett naturligt salt.  Det här är inte bara en liten mängd salt upplöst i vatten, utan snarare vatten som har absorberat så mycket naturligt salt som det kan. Salthalten i vätskan är då 26% och steril. 

Häll 1 dl himalayasalt i ett glas. Tillsätt vatten cirka 1 cm ovanför saltet. Vänta en timma - klart. Täck gärna över glaset med en duk eller liknande för att hindra avdunstning. Om det fortfarande finns olöst salt i botten är vattnet mättat. När behovet blir av mer sole fyller man på lite vatten. Så länge det finns en mängd olöst salt kan man succesivt fylla på vatten. När allt salt är löst är mättnaden bruten. Från och med detta ska man inte tillsätta mer vatten eftersom salthalten då minskas.

Termen Sole kommer från den latinska "Sol". Sole salt kan användas till mycket, t ex ansiktstvätt och olika hudkurer. Svart Himalayasalt passar särskilt bra till badet då det är rikt på svavelföreningar samt till ayurvediska solekurer där en hög svavelhalt anses önskvärd. 


Förvaring:
Torrt och rumstemperatur

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra