Röda vinbär, Re-fresh Superfood. 125g PASSERAT BÄST FÖRE

Röda vinbär, Re-fresh Superfood. 125g PASSERAT BÄST FÖRE

Art.nr:11011
Tillgänglighet:I lager
Pris: 159:- 50:-
Antal:        

Röda vinbär, Re-fresh Superfood

125 g

Bäst före: 30.01.2020

 

  • Viltplockat
  • Skandinaviskt
  • Äkta Rawfood*
  • Rättvist arbete - plockarna har grundlön*
  • Strålningsfri*

* = se fliken "mer info".

Vårt Röda vinbärspulver är raw-producerat av hela bäret inklusive fruktköttet och juicen. Det är varsamt torkat (max 40%) för att bibehålla alla näringsämnen. 

Detta bärpulver är från Finland. Under den skandinaviska sommaren utvecklas bären med många ljustimmar, och berikas av naturens förhållanden. Till 100 g bärpulver går det åt ca 1 kilo färska bär. 


Innehåll:
100% vildväxande röda vinbär. Ej besprutade. Produkten är GMO fri. 


Rekommenderad användning:
En rågad tsk pulver (ca 5 g) motsvarar ca 50 gram färska bär i extra lättupptaglig form. För effekt av 100 g färska bär per dag tas alltså cirka 2 halvsläta msk (eller 2 rågade tsk).

Tag bärpulver med vatten i shaker eller vispa i vatten. Bärpulver kan ersätta saft; äkta smaker och utan socker! Passar även i smoothies och mixade drinkar, som näringsförhöjare på mat (välling, gröt, flingor, musli, yougurt etc) eller vid bakning tex. raw food bars.
Använd bärpulver som en del av en mångsidig och balanserad kost samt hälsosam livsstil.

Förvaring:
Förvaras mörkt, torrt och svalt/ rumstemperatur.

Vår snabbguide om olika kvalitéer:

Det finns inget regelverk angående Superfood, olika kvalitéer kan heta i stort sett samma sak. Som att alla bilar till salu vore ”bil till salu”. Det finns alltså ingen märkning kring det här så vi får skapa egna uttryck (som tyvärr ofta kapas av de med sämre råvaror). För att särskilja vår höga kvalité begreppsmässigt använder vi ord som ”äkta bärpulver” och ”hela opressade bär”. 

Ett äkta bärpulver framställs av nyskördade vilda bär (hela bäret). Vattnet "lyfts" långsamt ur bäret (vi vill ej kalla det torka)  i ett särskilt rum där ljum luft cirkulerar kring bäret. Då mycket vätska ska lyftas ur det hela bäret under låga temperaturer (RAWfood) tar processen cirka 2-3 dagar. Slutresultatet har bevarat och inte förstöra de känsliga vitala ämnena – har kvar i stort sett all bionäring, från skal, fruktkött, juice och frön.

En annan metod lyfter ut vätskan ur hela bäret under vaccum. Frystorkning. Det tar någon sekund men ska också vara ett relativt bra sätt. Det bör förstås inte benämnas som Rawfood även om frystorkning bevarar näring bra.
 
Den betydligt sämre kvalitén, den sämsta och den vanligaste produkten på svenk marknad märks alltså på samma sätt, 100% råvara och som rawfood. Vi kallar denna sort fiberpulver. Fiberpulver är alltså vad en stor del svenska konsumeter köper när de köper superfoods.Visst är fiberpulvret ett bärpulver som är utan tillsatser, snarare har man urlakat den, dränerat bäret på en stor del av dess näring. Om en råvara får tillsatser måste dessa anges enligt lagen men när man omvänt avlägsnar en råvaras näring behöver detta inte anges. Så här gör man. Man manglar bärråvaran. Man utvinner fruktköttets innehåll, pressar musten ur bäret, separerar skal och frön från dess juiceinnehåll och näringssafter. Juiceråvaran säljs separat. Ett torrt, billigt och relativ osmakligt superfoods medan den äkta produkten är förhållandevis fyllig, nästan fuktig och har kvar en hel del smakkaraktär.


Den tredje sorten kallar vi för Juicepulver. Detta åstadkommer man genom att man pressar fram juicen ur t ex ett bär eller en frukt för att sedan binda upp näring ur vätskan. Det kräver en bärande tillsats som ofta är maltdextrin, utvunnen ur potatis, eller pektin ur citrusskal. Ett juicepulver är ett alternativ då vissa frukter inte passar som hela pulver, t ex granatäpple. Juicepulver saknar skal, kärnor och fibrer. Re-fresh Superfood har ett fåtal juicepulver där alternativet hela frukten inte medges, t ex vårt Granatäppelpulver. På förpackningen anges då vilken den bärande tillsatsen är och hur hög andel den utgör, vanligen kring 10%.
 

Strålning:
När Re-fresh Superfood mäter strålning i sina nordiska bär får vi inget utslag. 0-49 BQ är ett 0 värde. Referensmätningar av bär i östeeuropa ger 800 BQ. Det är således skillnad på Norden respektive ett nordligt liggande land i öst. Det finns heller ingen dvärgbandmask i de nordliga Svensk-finska bären. Men i öst. Dock tar själva tork- och malprocessen död på dessa, så ur denna synvinkel kan man även äta ukrainska eller makedonska bärpulver.


Kom ihåg att bär eller ändra hälsomedel via tabletter eller mixturdrycker innebär tillsatsämnen, onödiga blandningar, pasteurisering och andra saker som helt enkelt förstört råvaran för sin busines. Bär av naturen själv innehåller massor av synergistiska ämnen, näring som arbetar tillsammans och som på ett naturligt sätt och på så vis höjer varandras egenskaper. Industrier med sina utdrag och isolat skapar något annat än naturens komplexitet, där dess pillerämnen ger tveksam nyttia eller i värsta fall skada. Det ända sunda alternativet till vårt goda pulver är att ge sig ut i skogen för att plocka och äta vilda färska bär (något som tyvärr kan bli svårt om man vardagligen och fortlöpande ska få i sig relevanta mängder).

Välj rätt supermat - för miljön - och för rättvist arbete.
Re-fresh superfoods är av vildväxande kvalitéer, d v s mat av naturens egna ursprung, 100% som den ekologiska förutsättningen. Våra superfoods är således äkta biomat som okonstlat harmoniserar både kropp och miljö.
Tänk på att tillverkningsätten vid odling eller annan framställning oftast är den enskilt största energiboven och därmed orsaken till påfrestande växthusgaser, mycket mer än exempelvis transporter. En annan svår baksida med odlingen är användandet av konstgödsling, som bl a läcker ut i haven via övergödning. Ofta sker odling i nord och mellaneuropa i oljeuppvärmda växthus vilket också är ett dåligt alternativ. De värsta odlingarna sker i söt- eller havsvattenbasänger (t ex spirulina) eftersom spillgödning går direkt ut i vattnet. De sistnämnda är också produkter med mer långväga importer. Frysta bär i industriformat är aldrig att rekommendera. Det kan vara bra att veta att de som plockar våra nordiska bär för oss har certifierade arbetsvillkor och grundlön, ett slags fairtrade som verkligen visat sig behövd i plockarbranschen.

 

Skriv en recensionOBS: HTML översätts inte!

Dålig           Bra